Zomaar een 'werkdag'...

March 23, 2016

 

Maandagmiddag bezoeken we voor de tweede maal haar plotseling overleden man. Ze zit graag bij hem en kijkt vol trots als ze hem weer ziet. Echter aanraken heb ik haar nog niet zien doen. Vragen komen bij me op. Wil ze niet? Durft ze niet? Denkt ze dat het niet mag? 

 

Als ze alleen zit bij haar man, breng ik haar een kop thee. Op mijn hurken ga ik zitten zodat ik op gelijke hoogte ben met mevrouw en stel haar de vraag of ze meneer al heeft aangeraakt. "Nee" zegt ze. Dat moet je met rust laten toch? Mijn vraag: "zou u het willen"...twijfel en met grote verbazende ogen kijkt ze me aan. Ik vraag of ze het goed vindt dat ik de hand van haar man vastpak. Ze knikt instemmend. Met de hand van haar man in mijn handen omschrijf ik wat ik voel. Hoe zacht de huid van de hand is aan de bovenkant, de kou en vooral ook over de kracht die ik ervaar in deze hand... voorzichtig glijdt ze over mijn hand in de zijne, voorzichtig trek ik mijn hand terug. 

 

Daar zit ze. Hand in hand met haar geliefde man. Ze kijkt me aan met ogen waar de waterlanders hun weg naar buiten zoeken...ohh meid wat fijn, wat fijn, wat goed! 

 

Zelf stap ik in stilte de rouwkamer uit...dit is haar moment.

Please reload

Recente blogs

July 31, 2020

June 21, 2020

June 10, 2020

May 10, 2020

April 16, 2020

March 29, 2020

March 27, 2020

March 21, 2020

Please reload

Please reload

Archief
  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • LinkedIn Clean

Uitvaart Santpoort         Uitvaart Haarlem              Uitvaart Alkmaar

Uitvaart Driehuis            Uitvaart Heemstede         Uitvaart Beverwijk

Uitvaart Velserbroek      Uitvaart Amsterdam        Uitvaart Castricum

Uitvaart IJmuiden            Uitvaart Bloemendaal     Uitvaart Heemskerk

Uitvaart Zandvoort            Uitvaart Vogelenzang      Uitvaart Aerdenhout