top of page

Deel uw ervaring

Bent u tevreden over onze begeleiding, heeft u ons aan het werk gezien en viel u iets op? Denkt u dat wij bij andere families van toegevoegde waarde kunnen zijn? Deel uw ervaring en beleving op google review, zodat andere families zich een beeld kunnen vormen over onze werkwijze. 

 

Hartelijke groet,

Team Patty Duijn

Trots op jou!

IJsselstein

Lieve lieve Patty Duijn wat ben jij een bijzonder mens.

Jij hebt ons bijgestaan in onze strijd, bijgestaan in ons verdriet, maar ook bijgestaan bij onze mooie momenten.

Zo bijzonder hoe jij onze dochters (en ook mij en onze vrienden en familie) hebt begeleid in de periode. De periode ervoor, maar ook zeker in de periode van overlijden en het regelen van deze onvergetelijke dag.

Jij liet ons onszelf zijn.

Jij liet ons dingen organiseren.

Jij liet ons druk zijn met regelen omdat dat ons hielp in ons verdriet.

Jij zette ons soms even terug in het moment als dat nodig was.

Jij stuurde ons zachtjes en subtiel de juiste kant op.

Jij voelde ons gezin.

Jij voelde onze vrienden.

Jij liet ons zien en voelen dat de dood natuurlijk verschrikkelijk is, maar dat je daar zo mooi en natuurlijk mee om kan gaan.

Jij hebt onze dochters  zo goed begeleid en erbij betrokken, onvoorstelbaar hoe mooi dat is, ze zullen hier hun hele leven aan terugdenken, een verschrikkelijke tijd, je moeder verliezen op deze leeftijd is niet te bevatten, maar wat zullen ze trots terugkijken op hoe mooi ze dit hebben kunnen doen voor hun moeder.

De nieuwe manier van denken en omgaan met de dood is geboren in onze kinderen. 

Zij zullen dit meedragen in de rest van hun leven als een kl#te maar o zo mooi en bijzonder moment.

Jij gaf ons de opdracht om rust te pakken vanaf 1,5 dag voor de crematie.

Jij nam al onze half geregelde taken af, zodat wij de tijd kregen voor ons gevoel, en jij en je team zorgde ervoor dat alle losse eindjes tot 1 mooie bijzondere dag werd samengesmeed.

Jij had onze subtiele wensen altijd gehoord en onthouden.

Linda wilde een mooie dag, kleurrijke bloemen, in een boomgaard, met wijn en lekker eten en goede vrienden.

Dat hebben we gewoon geregeld, het is zo’n mooie, bijzondere dag geworden.

Als het dan moet, dan moet het maar zo! 

Beter en mooier had het niet kunnen zijn.

 

Ik reed ons gezin altijd, uiteraard reed ik nu ook, dat was voor jou vanzelfsprekend.

In het mooie baby blauwe VW busje, waar wij ooit nog een mooie reis zouden maken.

Helaas is het een andere reis geworden dan we hadden gehoopt.

Maar wat een mooie trip hebben wij nog kunnen maken! De laatste reis met ons 4en.

Onze reizen zullen anders worden maar altijd met Linda in ons hart.

 

TROTS OP JOU en je Team!

 

Een dag van keiharde pijn, maar waar veel mensen en wij ook kleurrijk aan terug zullen denken.

Dat is wat Linda wilde.

Dat is wat we doen.

 

❤️

Kleurrijk & perfect

Spaarndam, 15 februari 2019

Toen ons zoontje afgelopen kerst plotseling overleed wist ik gelijk dat ik Patty Duijn en haar team wilde hebben. Lisette kwam en haar rust en warmte deden ons goed. Zij luisterde goed naar onze wensen en zij voelde gelijk erg vertrouwd binnen ons gezin. Ze had creatieve en mooie ideeen voor zijn afscheid. Samen met Patty en haar team hebben zij ervoor gezorgd dat er een prachtig decor was. Wij waren diep onder de indruk en wij niet alleen.. Het was prachtig en perfect! Ook de nazorg was erg fijn. Dankzij Lisette en Patty kijken wij terug op een hele mooie dienst. Dat verdiende ons knulletje! Heel erg bedankt!

Liefs, Mirjam & Tom, Elinde, Julian, Celeste en natuurlijk ook namens ons zonnetje Florian!

Warm

Santpoort-N, 13 februari 2019

Patty en haar team zijn erin geslaagd om de uitvaart van mijn moeder op een prachtige en warme manier gestalte te geven. De zeer persoonlijke aandacht, het 'voor ons denken' en alle bijzondere suggesties hebben eraan bijgedragen dat wij volledig zijn ontzorgd, terwijl wij toch de regie konden blijven houden. Zo is het een heel bijzonder afscheid geworden, helemaal zoals wij en onze moeder dat voor ogen hadden. Dank aan allen die met hun bijdrage dit resultaat bereikt hebben, wij zijn jullie enorm dankbaar!

Zeer waardig en waardevol

Santpoort, 28 januari 2019

Nadat ik vorig jaar drie keer een uitvaart had meegemaakt van het team van Patty Duijn wist ik zeker dat ik voor mijn overleden vader deze keuze ook zou maken. Natasja heeft ons zeer goed en warm begeleid, lettend op de kleinste details en meedenkend en voelend met ons allen. Het werd het afscheid dat ik mijn vader héél graag wilde geven: waardig, met ruimte voor verdriet maar vooral óók voor een lach omdat dit zó goed bij mijn vader paste. Natasja dank je wel, je hebt ons zó veel zorg uit handen genomen maar ons toch de ruimte gelaten voor een eigen inbreng. Zeer waardig en waardevol

Zorg voor iedereen

Velserbroek, 13 januari 2019

Onze familie is dankbaar voor de begeleiding die wij kregen van het Team Patty Duijn. Het is niet makkelijk afscheid te nemen van een markante vader. Het is een prachtige afscheidsdienst geworden. Vooral met de symboliek die het Team Patty Duijn inbracht is het een waardig geheel geworden. En wat een zorg. Een oudere bezoekster die maar niet werd opgehaald door Regio Rijden, is door het Team Patty Duijn opgevangen en verzorgd. Dank voor dit alles.

Meelevend

IJmuiden, 11 januari 2019

De uitvaartonderneming was ons jaren geleden door onze schoondochter Birgitta geadviseerd om alles vast te regelen. Dit hebben wij gedaan, Patty kwam en het klikte direct, zo warm en meelevend. Mijn man woonde toen al een tijd in het Zorgcentrum Breezicht. Al onze wensen op papier gezet Helaas is mijn man op zijn kamer op 22 December 2018 overleden.Wij kregen uit het team van Patty Natasja van den Berk maar wat is dat een ongelofelijke lief vrouwtje zo warm meelevend maar ook meedenkend want ondanks dat het eigenlijk al jaren op papier stond was er inmiddels toch wel het een en ander veranderd in mijn situatie gaf zo goed advies meedenkend ook in overleg met mij maar ook met mijn lieve schoondochter alles in perfecte staat geregeld. Het voelde als een warme deken zoveel zorg en meelevend. Bedankt Natasja en Patty maar ook Sabine die voor de mooie bloemen heeft gezorgd. Liefs voor allen Adri

Ook nog prachtige dankkaarten. De cirkel is nu rond.

Haarlem, 4 november 2018

Lieve Patty, afgelopen donderdag hebben we de bedankkaartjes op de brievenbus gedaan zodat ze 2-11 bij de mensen kwamen, een mooie datum vonden we, Allerheiligen! We hebben lieve reacties gekregen, het is ook zo mooi geworden en vooral de foto van onze lieve ouders samen 💞. Ja, de cirkel is rond. Lieve Patty, bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt, je bent een enorme steun geweest. Fijne zondag en t allerbeste met je heup! Je bent een grote schat 🌹 en wat doe jij prachtig werk voor iedereen. Liefs Yvonne en Annemarie 😘

Rouw minder rauw, zeker!

IJmuiden, 30 oktober 2018

Tussen het moment dat Fred had besloten dat de euthanasie gestalte moest krijgen en de daarvoor bepaalde datum zaten ca. 14 dagen. We moesten afscheid nemen van elkaar en onvermijdelijk ook zaken regelen. Er kwam veel op ons af. We kenden elkaar niet. In een opwelling heb ik jou, Patty, gemaild met de vraag of je ons kon helpen. Je reageerde diezelfde dag en kwam vrijwel meteen bij ons langs. We wisten niet goed wat te verwachten. Vanaf het eerste moment dat je bij ons binnen liep wist je ons te raken. Er was een klik en Fred leefde zelfs op van de gesprekken die jullie voerden. Je zei tegen ons dat je het komende verlies niet kon wegnemen. Je streefde naar `rouw minder rauw maken`. Patty dat is wat je zeker hebt gedaan!

Door jou geïnspireerd nam Fred het voortouw bij het regelen van zijn eigen uitvaart. Hierbij gaf jij, vanaf de zijlijn, steeds zinvolle aanvullingen en suggesties. Een half woord aan jou was genoeg. Jij voelde feilloos aan waar de probleempunten zaten en wat onze wensen waren. Onze gedachten wist je prachtig te verwoorden op de rouwkaart die we met zijn drieën zorgvuldig hebben samengesteld. Met je bijzondere, liefdevolle en empathische houding was je een enorme steun. Het klinkt misschien gek; het was alsof we elkaar al jaren kenden. We zaten niet met een uitvaartbegeleidster maar met een goede vriendin in gesprek. Fred en ik hadden alle vertrouwen in je en lieten, met een gerust hart, al het geregel aan jou over. Hierdoor konden wij ons, die laatste dagen, volledig richten op elkaar. Samen met jou hebben we er een afscheid van gemaakt waarvan Fred zei: ´het is jammer dat ik er zelf niet bij kan zijn´. Het was een mooie dag, alles was geweldig geregeld en iedereen kijkt er met een goed gevoel op terug.  Zelf kon je er vanwege een heupoperatie niet bij zijn maar vanaf je bed heb je de uitvaart meegekeken zodat we er achteraf nog met elkaar over hebben kunnen praten. Jouw teamlid Mayke heeft ons, in jouw plaats, die dag geweldig bijgestaan. Ze was, zoals afgesproken, onopvallend aanwezig. Stond er wanneer het nodig was. Lieve Patty en team, heel erg veel dank voor alles. Jullie hebben er voor gezorgd dat ik op deze verdrietige tijd kan terug kijken als bijzondere dagen met mooie herinneringen.

Nicole

Dank aan Mayke

Santpoort-Zuid, 29 oktober 2018

Dank voor je liefdevolle begeleiding bij het overlijden van onze moeder. Wij hadden alle vier gelijk een vertrouwd gevoel bij jou en dat is zo belangrijk in zo'n moeilijke periode waarbij heel veel beslissingen moeten worden genomen. Wij zijn je daar zeer dankbaar voor❣ Mede door jou is het afscheid precies zoals wij het wilde. Lieve groet namens mijn zusjes Martine

Bedankt

Ouderkerk, 26 september 2018

Graag willen we het team van Patty Duijn en in het bijzonder Lisette Koenders bedanken voor de warme en liefdevolle inzet voor, tijdens en ook na het overlijden van mijn lieve man en (schoon)vader. Het voelde alsof Lisette een paar dagen onderdeel van onze familie was en ze heeft ons in deze moeilijke periode fantastisch begeleid en ontzorgt. Het samen invullen van onze wensen en de aanvullingen van Lisette hebben de uitvaart tot een bijzonder en persoonlijk afscheid gemaakt en zijn een grote troost geweest bij de verwerking van het heengaan van Jan. Familie Jeukens -Tjon Man Tso

onze lieve stoere drakendoder...

Velserbroek, 10 juli 2018

Lieve Patty, Toen onze lieve zoon Joris (9) plotseling overleed, dachten we direct aan jou, want we hadden (gelukkig) eerder al zulke goede verhalen over jou gehoord. Dat heb je meer dan waargemaakt. Je warmte, liefde en begrip tijdens die belangrijke afscheidsweek waren een warm bad en een stevig baken. Alles heb je perfect geregeld en je hebt ons er echt doorheen geloodst. Je voelde ons en onze dochter zo goed aan, dat het net leek alsof je ons al jaren kende. En ook onze lieve zoon Joris wist je al heel snel op precies de juiste manier in het licht te zetten, samen met ons (aan een half woord genoeg) en je geweldige team. Het afscheid was natuurlijk verdrietig, maar ook prachtig, liefdevol, warm en kleurrijk en precies zoals we hoopten. Hier kunnen we goed op terugkijken, zo belangrijk! Na het afscheid hoorden we van diverse mensen dat het, naast het enorme verdriet, toch de mooiste begrafenis was die ze hadden meegemaakt, mede dankzij jou! We zullen jou altijd aan iedereen aanraden. Dank, dank dank!!!!

Mayke je bent een kanjer!

Haarlem, 2 juli 2018

Wat wil ik Mayke van het team Patty Duijn bedanken voor een dag zonder zorgen, want je hebt al genoeg om aan te denken. Wat was alles goed geregeld en aan alles was gedacht. Ondanks al het verdriet een fijne herinnering. Mayke , je bent een kanjer.

Een onvergetelijk afscheid

Heerhugowaard, 18 maart 2018

Lisette heeft weinig woorden nodig om te begrijpen waar het om gaat. Ze straalt rust en warmte uit zodat ik, tijdens het verzorgen van mijn zus, langzaam maar zeker (letterlijk en figuurlijk) een stapje dichterbij durfde te komen. Hierdoor heb ik, ondanks mijn verdriet, goed afscheid kunnen nemen. Mijn zus bleef thuis, hoe lastig en onzeker die situatie ook was. Dag voor dag gingen we bekijken en iedere dag was rijkdom. Hoe blij en enthousiast waren wij dat ze thuisbleef tot de afscheidsdag. Lisette heeft me geleerd dat er veel warmte kan zijn binnen een verdrietige, koude situatie. Dank je Lisette voor je warmte en vertrouwen. En ook Sabine: dank voor het vertalen van onze bloemenwens. Alles samen heeft gezorgd tot een onvergetelijk afscheid.

Dat een verdrietige aanleiding zulke mooie herinneringen achterlaat

Bennebroek, 14 maart 2018

Graag willen we het team van Patty Duijn en in het bijzonder Lisette bedanken voor het begeleiden van de uitvaart van Will. Het voelde alsof Lisette een paar dagen onderdeel van onze familie was; zo vertrouwt. Het samen invullen van de wensen van Will en de aanvullingen van Lisette hebben de crematie voor ons tot een bijzonder en persoonlijk afscheid gemaakt. Nogmaals hartelijk bedank! Dat een verdrietige aanleiding zulke mooie herinneringen achterlaat…..

Dank Lisette en Sabine

Bloemendaal, 3 maart 2018

Wij willen Lisette bedanken voor haar warme en liefdevolle begeleiding bij het afscheid van onze (schoon)moeder. Vanaf de eerste ontmoeting voelde het heel vertrouwd. Ze heeft weinig woorden nodig om te begrijpen wat wij wilden. Mede door de onvoorstelbaar mooie bloemstukken van Sabine, die met hart en ziel gemaakt zijn, is het een heel mooi afscheid geworden. Dankjewel Lisette en Sabine!​​

ALLES klopte!

28 november 2017

 Na het onverwacht overlijden van mijn moeder was de keuze voor de begeleiding door Patty Duijn snel gemaakt: een begrip in de regio en een goede bekende van mijn moeder. Mijn moeder had eerdere uitvaarten begeleid door Patty meegemaakt en had vaker de voorkeur voor haar uitgesproken indien zij zelf zou komen te overlijden. ‘s Middags is mijn moeder overleden en ‘s avonds kwam ze al langs: alle chaos kreeg ineens structuur. Er kwam een “stappenplan” en de stappen werden rustig, met inspraak, beleid, in goed overleg en goed doordacht gezet. Besloten werd om rust in te bouwen en voor elke emotionele beslissing de tijd te nemen en ruimte te creëren. Dit besluit bleek later van onschatbare waarde en heeft ons enorm geholpen in het langzaam accepteren van een nog niet bezonken feit. Patty heeft het vermogen precies aan te voelen waar de individuele behoeften liggen bij zowel kinderen als ouderen, komt met suggesties die achteraf van grote toegevoegde waarde bleken, is empatisch, zachtaardig en toch daadkrachtig, kortom: onmisbaar en van zeer groot belang voor een persoonlijke uitvaart waarbij ALLES klopte en waar we met een zeer warm gevoel op terug kijken. Achteraf realiseer je je dat dit enorm belangrijk is geweest bij een goede verwerking van een onverwacht afscheid. Via de groepsapp is en was er regelmatig contact en ook hier toont ze haar betrokkenheid, daadkracht, efficiency en empathie. Ook de nazorg was correct, warm en zorgvuldig. Patty: bedankt voor de zeer persoonlijke begeleiding, voor, tijdens en na de uitvaart. Jouw gevoel voor detail, inlevingsvermogen, planning, daadkracht en liefde voor het vak heeft tijdens de zwartste week van ons leven de zon doen schijnen (inclusief regenboog!). ​​

Organisatorische hoofdzaken werden bijzaken!

Bloemendaal, 24 juli 2017

Patty Duijn heeft ons na het overlijden van mijn schoonvader fantastisch geholpen en bijgestaan. De praktische zaken die geregeld moeten werden door haar snel en vrijwel geruisloos opgepakt en afgehandeld. Patty was in staat zich in een ieder in te leven en hen persoonlijk bij staan bij het afscheid. Zij had het vermogen om in te schatten waar iemand behoefte aan zou kunnen hebben en hen de ruimte te bieden op hun eigen moment en eigen wijze afscheid te nemen. Op gepaste wijze nam ze de leiding en heeft ze ons geholpen en bijgestaan. Door Patty werden organisatorische hoofdzaken bijzaken, was ze er op een of andere manier altijd en zijn we allemaal in staat geweest op een mooie, persoonlijke en voor een ieder gepaste wijze afscheid te nemen.

Dank voor alle zorg en liefde

Haarlem, 24 juni 2017

Via de columns op fb leerde ik Patty kennen. Haar manier van denken en omgaan met cliënten sprak mij erg aan. Tijdens een oriënterend gesprek met mij en mijn dochter, was er meteen een klik. Tot onze verbijstering bleek haar hulp 2dagen later al nodig. Patty was een rots in de branding en zorgde dat alles liep zoals wij wilden en hield ook rekening met de gevoelens van mijn kinderen, waarvan 1 autistisch, bij het verlies van hun vader. Patty, ik ben zó blij dat ik de goede ingeving heb gehad om jou te bellen. Mede door jouw hulp en zorg voor details, heeft Chris de perfecte crematie gekregen die hij verdiende en kijken wij er met een goed gevoel op terug. Dank je voor alle zorg en liefde.

Arjen Jongeling

Velserbroek, 8 maart 2017

Patty, ik snap nu wel waarom Monique jou heeft uitgekozen om haar uitvaart te begeleiden. Wij plaatsten al onze wensen in jouw hoofd en jij smede er een prachtig draaiboek van. Jij gaf deze bijzondere mooie uitvaart de perfecte kleur, warmte, liefde en je gaf aan om vooral ons zelf te zijn, precies datgene doen wat er bij ons past. En dat hebben we met zijn allen...perfect gedaan. Heel veel dank van mij, Tamira en Danike.

Dank

Spaarndam, 10 maart 2017

Lieve Patty, wat ben jij een bijzondere vrouw! Wát een begrip en inlevingsvermogen heb jij. Namens mijn moeder, zussen en broer hartelijk bedankt voor de zorgzame en persoonlijke begeleiding van jou en je team, na het overlijden van mijn vader. Ook willen we Sabine bedanken voor het meedenken en maken van de prachtige bloemstukken.

"Het was goed zo"

Santpoort, 7 februari 2017

Superblij zijn met de begeleiding tijdens een uitvaart!? JA het kan!

Met familie en de zorgzame, stijl- en begripvolle begeleiding van Team Patty Duijn hebben wij gezamenlijk de wensen van mijn vader (Henk de Goede), de inbreng van de familie en de ervaring van Patty deze dag met respect maar zeker ook met humor prachtig kunnen realiseren. Ondanks het verlies, kijk ik met een tevreden gevoel terug op een dag waar pa trots op geweest zou zijn. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, nogmaals onze hartelijke dank voor jullie geweldige hulp!! Nel, Harry, Toon en Christa. ​

Een stijlvolle laatste rit

Driehuis, 10 januari 2017

25 november heeft mijn lieve ome Jaap Stegemeijer zijn laatste rit gemaakt. En met de liefdevolle begeleiding van Team Patty Duijn, is het een ongelooflijke mooie rit geworden. Er was zoveel te regelen, zoveel waar aan gedacht moest worden, maar zij voelde precies aan hoe wij het allemaal wilden. Thuis is ome Jaap opgebaard op een baar genoemd “MAN”, gewikkeld in een prachtige handgemaakte paarse wade. Dat was heel bijzonder; warm en persoonlijk. Zo kon mijn tante die laatste dagen rustig afscheid nemen, af en toe over zijn bol aaien en tegen hem praten. Prachtige bloemen waren er gemaakt door Sabine waarin de passies van ome Jaap verwerkt waren; zijn taxi bedrijf en motoren. En dan de stoet naar Westerveld, met 6 motoren en een van zijn oldtimers, maar dan eerst onderweg nog even stoppen bij zijn garage. Een fotograaf werd ook nog aangeboden om foto’s te nemen, waar ik een album van heb kunnen maken, een prachtige herinnering aan ome Jaap zijn laatste rit. Op Westerveld, met de juiste muziek, lieve woorden en een slideshow van ome Jaap door de jaren heen is het een hartverwarmend afscheid geworden. DANK JE WEL allemaal voor al jullie hulp, ideeën, betrokkenheid en ook de kracht die je ons hebt gegeven, om er zo’n bijzonder mooie uitvaart van te maken. 

Saskia Kooijman

Velserbroek, 27 november 2016

Op maandag kwam Patty langs om kennis te maken , niet wetend dat het afscheid al zo snel zou zijn. Wat was het fijn dat jij er op dat moment voor ons was. Zodat wij nu kunnen terug kijken op een heftig, emotioneel, maar ook prachtig afscheid. Het begon met het maken van de kaart, met voorop de skipiste waar wij als gezin zoveel jaren kwamen en de tekst die zo goed paste bij ons gevoel. En de locatie; Snowplanet, waar wij, door het skien en Ad zijn werk zo vaak kwamen. Het uitzoeken van de muziek en de juiste volgorde van de sprekers, zodat het een afscheid werd met een lach en een traan. Al die tijd was jij er om ons bij te staan. Je voelde alles zo goed aan, je werd een deel van ons gezin. Ik kon met al mijn vragen bij jou terecht, kon het loslaten, want jij zorgde voor ons. Heel bijzonder ook hoe je onze kinderen betrok bij het afscheid en hun rol benoemde. Ontzettend knap en lief! Het afscheid was groots! Ad zou trots op ons zijn. Alle complimenten die ik gekregen heb van zo veel mensen over jou zijn terecht. In de moeilijkste en verdrietigste periode in ons leven lijkt het of we er een vriendin hebben bijgekregen. Dank je wel! Saskia, Jesse en Amber​

Een zachte deken op een draagbaar "VROUW"

Velserbroek, 27 november 2016

Na een nacht van afscheid en waken kwam Patty om ons te helpen bij het afscheid van Irene. Wat ongelovelijk knap is dat je meteen wist wat er bij Irene en onze familie past. Irene die nooit in een kist zou willen lag prachtig in een zachte deken op een draagbaar. Alles: de zaal de bloemen de inrichting je omgang met de mensen was precies zoals paste bij Irene. We kijken nu terug op een prachtig warm afscheid! We zijn jou en jouw team daarvoor dankbaar! Familie en vrienden van Irene Vos

Patty, je bent een kei!

Santpoort-Zuid, 15 november 2016

Ondanks het verdriet ben ik gelukkig dat we zo mooi afscheid hebben kunnen nemen van mijn Henk, vader van onze kinderen en grootvader van vele kleinkinderen en achterkleinkinderen. Patty en Tanya brachten rust en structuur en begeleidden ons naar het afscheid van mijn man dat we ons wensten. Alles klopte tot in de finesses. Dankjewel, Patty, je bent een kei!

Riet Rooijers-van den Boogaard

Bewondering

Velserbroek, 4 september 2016

Wij hebben bewondering voor Patty. Patty heeft ons geholpen met het afscheid nemen van onze dochter/zus. Met rust, liefde, tijd, advies en volledige aandacht heeft zij ervoor gezorgd dat ons afscheid heel waardevol is geworden. Een mooier afscheid had onze "drukte-maakster"niet kunnen krijgen. Vriendelijke groet, ​Marin&Rivka

Dank

Santpoort, 2 september 2016

Dank Patty voor je liefdevolle begeleiding maar ook voor de ruimte die je ons gaf om zelf de dag in te kleuren. We denken met een warm gevoel terug aan het afscheid en zijn dankbaar voor alle aandacht en hulp. De cirkel is rond en wij gaan verder in de voetstappen van mam, liefs Rob en Ellen

  

Dank je wel, namens ons allen

Velserbroek, 21 augustus 2016

Een uitvaart geweldig vinden, het kan!
Onze dochter overleed enige weken onverwachts op 21 jarige leeftijd.

Met Patty aan onze zijde is alles prima verlopen.

Ik kan er met een goed gevoel op terug kijken.

Dank je wel, namens ons allen.

Peter, Nicolette, Danielle (in liefdevolle herinnering), Maaike, Ilse, Wessel

Remco Prast

Haarlem, 9 juli 2016

Wij zijn begeleid door Tanya en Patty na het overlijden van mijn schoonvader. Deze heeft een zeer kort ziekbed gehad en had duidelijke laatste wensen. Tanya en Patty hebben ons op zeer persoonlijke wijze begeleid en alle ruimte gegeven om afscheid te nemen van mijn schoonvader. Mede door hun werkwijze kijken we met veel voldoening terug op het afscheid. Het mooie is dat dit gevoel meer overheerst dan het verdriet. De leegte en het verdriet blijven wel, maar een mooi afscheid helpt enorm in de verwerking. Dank hiervoor.

Paula Winkelaar

Santpoort Noord, 23 juni 2016

Vanaf het moment dat mijn vader begon met het grote afscheid van zijn leven, was het voor ons meteen duidelijk dat Patty zijn uitvaart zou begeleiden. De beste beslissing die we hebben kunnen maken, wat een kanjer! Ze luistert, voelt, moedigt aan, denkt mee, bewaart de stilte, nodigt uit, leeft mee, ze laat je voelen dat het goed is wat er is. Patty doet zoveel meer dan een uitvaart begeleiden, ze creëert ruimte voor verlies en verdriet. Niets was te gek van onze wensen, alles kon en mocht en nog belangrijker, ze heeft het ook allemaal voor elkaar gekregen! Dit was zo belangrijk voor ons, zodat wij precies op de manier afscheid konden nemen zoals wij het wilden. Dankjewel Patty voor deze mooie ervaring, we kijken hier met een warm hart op terug.​

Marco Huta Galung

Haarlem, 12 juni 2016

Zo fijn dat we Patty benaderd hebben om de uitvaart te begeleiden van onze vader en man van mijn moeder. Bij het overlijden komen zo veel dingen kijken en er moet heel veel geregeld worden, dat is best veel. Daarbij zit men nog vol in de emoties. Door de hulp van Patty hebben wij op een geweldige manier afscheid kunnen nemen van onze vader. Ze heeft alle tijd en begrip voor je. Ook altijd bereikbaar en hulpvaardig. Alles perfect geregeld en dus geen stress. Dankjewel Patty en Tanya!

Dankbaar

Aerdenhout, 10 mei 2016

In dankbaarheid kijken wij terug op de periode die wij met Patty en haar collega's zojuist achter de rug hebben. Patty heeft ons tijdens deze moeilijke en sombere dagen op een liefdevolle en toegewijde manier bijgestaan voor en na het overlijden van onze moeder. Patty begreep meteen op welke wijze wij afscheid wilden nemen en voelde feilloos aan hoe zij ons daarin het beste kon begeleiden. Ze heeft enorm met ons meegedacht en met haar oog voor detail en kwaliteit heeft ze er samen met ons voor gezorgd dat een droevige dag er uiteindelijk één werd met een gouden randje. Wij hebben ons bijzonder gesteund gevoeld door haar toewijding, begrip en haar oprechte warmte. De communicatie met Patty verliep perfect, haar bereikbaarheid geeft je het gevoel dat je op elk moment zaken waar je tegenaan loopt met haar kunt afstemmen. Patty heeft ons werkelijk ontzorgd. Op het persoonlijke vlak heeft ze ons stappen doen zetten die we van onszelf vooraf niet voor mogelijk hielden en. Zij heeft de dood voor ons een ander gezicht gegeven en ons een manier aangereikt om daarmee om te gaan, ze heeft onze pijn daarmee verzacht. Heel veel dank lieve Patty, Petra, Tanya, Sabine (wat een schitterende bloemen!) en René, jullie hebben voor ons het verschil gemaakt. Florence en Astrid

Monique van Anrooij

IJmuiden, 4 mei 2016

Mijn familie en ik zijn dankbaar en hebben grote waardering voor de begeleiding die Patty ons gaf na het zo plotseling overlijden van onze moeder. De ontreddering was groot, maar wat heeft ze ons goed opgevangen. Alles tot in de puntjes geregeld. Iedereen voelde zich door haar gezien en gehoord. De uitvaart was indrukwekkend en liefdevol. Patty was ons van harte aanbevolen en dat doe ik hierbij ook graag.

Dank, Dank, Dank!

Amsterdam, 5 april 2016

Ernstig ziek, maar toch plotseling overleed mijn schoonvader op een vrijdagavond. Online zaterdagochtend vroeg naar een zelfstandige uitvaartbegeleidster gezocht en kwam toen Patty tegen. 'Geen reden tot snel handelen na overlijden' stond op de site, dit eerste advies en de verzorgde indruk gaven de doorslag haar te bellen voor een kennismaking. Het klikte meteen. Patty heeft een groot inlevingsvermogen en geeft goede adviezen. Vervolgens regelt zij (samen met haar team) werkelijk alles prefect. Ze was een grote steun voor mijn schoonmoeder en voor ons. Het afscheid was mooi en respectvol. Niet voor niets noemde mijn schoonmoeder haar na afloop ''een eerste klas kanjer''. En daar sloot de hele familie zich volledig bij aan. Dank, dank ,dank!

Pierre Tramontin namens de gehele Familie Meekel

Ellen Kuijl

Haarlem, april 2016

LIEVE PAPA AFGELOPEN VRIJDAG BEN JE VERTROKKEN VOOR JE LAATSTE VLUCHT, NAAR EEN BESTEMMING DIE JE NOG NIET KENT EN WAAR JE VANDAAG ZAL AANKOMEN. EEN BESTEMMING WAAR JE RUST ZAL VINDEN NA EEN HEFTIGE PERIODE VAN VEEL ONRUST IN JE HOOFD. Dit waren mijn laatste woorden aan mijn vader op de crematie, die verzorgd werd door Petra, collega van Patty. Een mooie crematie, precies zo als we wilde. Bedankt Petra, voor alle goede zorgen.

Was mooi!

Haarlem, 15 maart 2016

Het koude deel op de locatie door een defect aan de kachel telt heel zwaar, maar dat is wel het enige. Voor de rest was het een prachtig afscheid, waarvan ik weet dat het mijn vriend-waardig was. Jouw begeleiding was precies zoals ik dat me voor had gesteld. Je bent een kei in het 'aanvoelen' van wat mensen wel en niet zouden willen. In mijn geval betekende dat, dat je met (zeer waardevolle) suggesties kwam maar deze niet opdrong. Ik voelde ook dat je over mij en mijn lief zijn dochter waakte, met gemeende aandacht, dat was heel erg fijn. Je strooit met liefde, die heel erg echt voelt, maar maakt de dingen ook niet zwaarder dan ze zijn. We hebben af en toe ook best even gelachen. Kortom, ik vind je een heel mooi mens Patty. 

Lidy Thiele

Haarlem, 8 februari 2016

De begeleiding door Patty heb ik ervaren als zorg door een vriendin die precies weet te duiden wat je wensen zijn die je zelf nog niet duidelijk voor ogen hebt. Zij is in staat om in zeer korte tijd aan te voelen wie je bent en waar je behoefte aan hebt. Dankzij Patty heb ik de droevige gebeurtenis, de uitvaart van mijn grote liefde, ervaren als een inspirerende bijeenkomst, waar levenslust en humor de boventoon voerden. Het was onvergetelijk.

Pauline Groenewegen

Heemskerk, 22 januari 2016

Lieve Patty, wat mooi dat een creatieve en spirituele vrouw zoals jij aan uitvaartbegeleiding doet.

Je begeleiding bij onze moeder heb ik als heel fijn ervaren, je droeg ideeen aan die ook echt bij ons pasten en alles was zo heerlijk ontspannen. En dan de waxinelichthouders met een afbeelding van de rouwkaart, zo creatief en attent, ze staan nog steeds mooi te zijn op onze tafel. Niet alleen wij als gezin maar iedereen heeft het als prettig ervaren, over de manier waarop je de mensen toesprak heb ik veel positieve geluiden gehoord. Dus voor jou chapeau! Dankzij jou heeft onze moeder en oma het afscheid gekregen wat zo bij haar paste en dat voelt als een groot cadeau.

Maaike Huizinga-de Waard

Driehuis, 5 januari 2016

Patty en haar team hebben ons gezin, inclusief mijn vader zelf, fantastisch voorbereid en gesteund tijdens de ziekte van mijn vader en na zijn overlijden. We hebben samen een prachtige uitvaart verzorgd, waarbij aan alle details is gedacht en door samen te werken voelde dit ook als een team effort. Dankzij Patty voelden we ons sterk en konden we intens zijn bij het afscheid.

Richard Groothuis

Alkmaar, 24 november 2015

Wanneer je onverhoopt de eervolle, unieke, mooie, verantwoordelijke, maar ook moeilijke taak krijgt toebedeeld om voor een dierbare de uitvaart te mogen regelen dan kan je je geen betere buddy wensen dan Patty Duijn. Mijn samenwerking met haar, in een periode vol met emotie en onzekerheden, gaf me zoveel kracht en energie, dat het ineens geen zware opgave meer voor me was. Vanaf de eerste ontmoeting was er een klik. Gelijk "de mens" centraal stellen en niet "het regelen". Meedenken en meevoelen, inleven, ervaringen delen en "er zijn", dat is haar op het lijf geschreven en daarin is haar toegevoegde waarde erg groot. In goede samenwerking hebben we invulling aan de wensen van de overledene mogen geven. De uitvaart was maatwerk, groots, conform de wensen, indrukwekkend en onvergetelijk. Maar het was meer dan alleen de uitvaart en niet alles liet zich vooraf regelen. Juist daar waar het aankwam op improvisatie en het laten gebeuren was Patty op haar best. Met steeds als eerste de zorg voor het welzijn van de directe nabestaanden, in ons geval de kinderen. Wat mij betreft is daarin het woord begeleiding ten volle tot uitdrukking gekomen. Vanaf het overlijden tot aan de dag van de uitvaart en zelfs daarna heeft haar persoonlijke begeleiding, de momenten van afscheid zeker verzacht. Momenten van afscheid nemen. In dat opzicht kan Patty zich beter "afscheidsbegeleiding" gaan noemen. Het was een mooie samenwerking buddy. Ik heb veel van je geleerd en ook ons afscheid viel me zwaar.

Jolanda Bakker

Alkmaar, 24 november 2015

Soms geloof ik niet in toeval, of wil ik er niet in geloven. Zo was ook onze ontmoeting met Patty geen toeval… Alles klopte. Ik weet nog dat Patty binnen stapte in mijn huis voor een eerste kennismaking en een soort van selectiegesprek. Het gesprek hadden we, Richard en ik, eigenlijk niet meer nodig want het was duidelijk. Het voelde vertrouwd, wij vertrouwde Patty de organisatie van die grootse en moeilijke uitvaart toe en de begeleiding van die twee kanjers van kinderen die hun moeder gingen verliezen, wij wilde Patty als persoon om ons heen in die zware dagen die gingen komen en met haar samen werken. De samenwerking gaf ons zo veel meer dan wat we mochten verwachten. Betrokken, warm, professioneel, uitgesproken en zorgzaam. Patty werd 1 met ons en met onze wens om een onvergetelijk afscheid te organiseren. Dat is gelukt. Dank je wel Patty!

 

Paul van der Maden

IJmuiden, 23 november 2015

Na overleg met mijn nichtjes kozen we voor het team van Uitvaartbegeleiding Patty Duijn. Wij werden door hen goed geadviseerd over de mogelijkheden van een "stille begrafenis". We hebben de ceremonie gehouden in 't Mosterzaadje in Santpoort, waarna de crematie zonder onze aanwezigheid in Haarlem-Noord plaatsvond. Met veel oog voor details is de plechtigheid georganiseerd: draaiboeken, tijdplanning, muziek, fotopresentatie, herdenkingsdoos, achterkleinkinderen die werden betrokken bij kaarsen aansteken/tekeningen plakken/serveren van koffie en thee, toespraken van mijn broer en ikzelf. We werden telkens betrokken bij alle beslissingen. Door hun inlevingsvermogen en nabijheid is het een onvergetelijke uitvaart geworden. Heel veel dank voor jullie grote inzet, namens onze familie.

Fantastisch

Alkmaar, 21 november 2015

Een veeleisende vriendinnengroep die het beste, mooiste, grootste en het meest unieke afscheid voor hun vriendin willen. Ga er maar aan staan. En Patty kan dat, met gemak. Haar gave is dat ze feilloos aanvoelt wat de ander wil, maar ook wat de ander niet wil. Zij balanceert prachtig tussen afstand en nabijheid. Ze was er wanneer we haar nodig hadden en schuwde niet om haar eigen visie te geven. Dat was precies wat we nodig hadden. Haar observatievermogen is zeer sterk, zo had ze al snel door hoe perfectionistisch we allemaal waren en betrapte zij zichzelf er op dat ze een boeket al twintig keer 'recht' had gelegd. Patty dankjewel. Je was een enorme steun in een hele zware tijd en hebt het verdriet iets draaglijker gemaakt. Ook namens de vriendinnen, heel veel dank. Patricia Idsinga

 

Maaike Bult

Haarlem, 20 november 2015

Na het veel te vroege overlijden van mijn lieve zus (43 jaar) mocht ik Patty ontmoeten en wat een waar genoegen was dat, zelfs in zo'n droevige tijd. Nu had mijn zus Patty zelf nog 'uitgekozen', dus dat moest wel goed zijn, maar dit had ik niet verwacht. Mijn beeld van een uitvaartbegeleidster als beetje 'saaie, formele, persoon' heb ik dan ook moeten bijstellen. Wat heeft Patty ons fijn begeleid in deze tijd. Doortastend en kordaat als het moest en op de achtergrond als de situatie daarom vroeg. Ze voelde het feilloos aan. Ik wist nooit dat een afscheid zo eigen en zo mooi kon zijn, maar dankzij Patty weet ik dat nu wel. Wat kijken we met een goed gevoel terug op ons afscheid van mijn zus en wat weet ik zeker dat mijn zus ook zo blij met Patty was en nu op afstand nog is. Duizend maal dank lieve Patty, ook namens de rest van de familie!

Familie Van Hooydonk

Haarlem, 15 november 2015

Vorige maand is mijn vader overleden. De wens van mijn moeder was een vrouwelijke uitvaartbegeleidster. Via de tennis ken ik Patty en heb haar dan ook voorgesteld. Wat zijn we blij geweest met onze keus. We wisten gelijk dat Patty zelf niet de begeleiding zelf kon uitvoeren , maar dit werd door haar team op zo`n fijne, warme en met goed advies verzorgd dat dit niet beter voor ons had kunnen zijn. Patty zelf hield wel contact via de mail, ze kwam langs bij de opbaring en na de crematie nogmaals voor het regelen van de verzekeringspapieren. Ontzettend bedankt voor de fantastische begeleiding! Patty, voor de voelbare aanwezigheid op de achtergrond en wat moet het fijn zijn om met veel vertrouwen de begeleiding uit handen te kunnen geven aan zulke collega`s. Lieve groetjes van ons allen.

Frans Cleeren

Spaarndam, 13 november 2015

Petra en Patty hebben met mij en de kinderen in enkele dagen tijd een topprestatie geleverd om de uitvaart van mijn vrouw heel bijzonder te maken. Petra kwam dagelijks opdraven om de gesprekken rondom de organisatie te sturen en vorm te geven. De scherpe kantjes aan de verschillende meningen wist ze op een aangename manier te egaliseren, zonder iets te willen forceren. Rekening werd gehouden met diverse bijzondere wensen m.b.t. de beeld/geluidpresentatie, het plaatsen van de lichtjes , de bestemming van de vele bloemstukken en de condoleance-kaarten, die aanwezigen konden gebruiken om een persoonlijke boodschap te sturen. Bij de uitvaart zelf waren beiden opvallend onopvallend aanwezig. Dat kon ook, want alles verliep naar wens. Bedankt lieve mensen en ....tot ziens!

Bijzonder afscheid

Gorredijk, 21 oktober 2015

Patty heeft de crematie verzorgd van een heel dierbare vriendin. Patty spreekt de taal van het hart en zorgt zo voor rust en kwaliteit. Zichtbaar en onzichtbaar stuurt Patty het afscheidsproces precies zoals het hoort te zijn. Diep respect voor haar persoonlijke visie, aanpak en humor, ook bij leven! Ik kan haar van harte aanbevelen. Patty langs deze weg nogmaals mijn diepe dankbaarheid niet alleen voor de begeleiding na het overlijden, maar juist ook de periode daarvoor. Onbetaalbaar en niet in euro's uit te drukken, van hart tot hart, Patty bedankt, Ronald Oenema

Annabelle en Charlotte Vernooijs

Driehuis, 14 oktober 2015

Kort geleden heeft Patty samen met haar collega’s ons begeleid bij het afscheid van onze dierbare man en vader. Soms kom je in het leven, privé of zakelijk, personen tegen die hun vak verstaan. Zeer zeldzaam is het, als je een persoon tegen komt die net dat ‘extraatje’ heeft. Die haar werk uiterst professioneel en nauwkeurig doet, maar die ook de details aanvoelt, wat in deze branche zo ontzettend belangrijk is. Deze details zijn niet alleen de letterlijke maar ook de figuurlijke. De emoties en de gedachtes die er opspelen bij momenten, laat zij nimmer ongemerkt voorbij gaan. Deze beantwoord ze instinctief met woorden, een aanraking of met stiltes. Juist dat onderscheidt je van een 7 naar een dikke 10. Patty bedankt. Omdat je ons zo aanvoelde, voor je warmte, dat je zo jezelf was, je de dagen om en van het afscheid voor ons onvergetelijk mooi maakte. En bovenal, dat je onze vriendin bent geworden.

 

Jolanda de la Porte

Santpoort Zuid, oktober 2015

Bedankt voor je goede zorg voor Jo en ook voor mij.

De manier waarop je werkt is prettig, direkt en prikkelend. Je haalt het beste in de mens naar boven.

Je zet aan het denken. (ik heb zelfs een toespraak gehouden, wat een overwinning!) 

Ik vond het een bijzondere ervaring om op een zo eigenlijk heel natuurlijke manier met de dood om te gaan.

Dat het niet iets is om bang voor te zijn, of dat het vreemd of eng is. Dank je wel voor deze wijze levens-lessen!

Familie Handgraaf

Santpoort Zuid, 28 september 2015

Mijn schoonvader Jan Handgraaf heeft na een kort heftig ziekbed het leven los moeten laten. Het was fijn dat Patty voor zijn overlijden langs geweest is bij mijn schoonouders om al het een en ander rondom de begrafenis door te spreken. Zoals de crematie, wat Jan mooi vond qua muziek, het opbaren, de kaart enz. Het gaf een stukje rust in de de heftige tijd. Na zijn overlijden kwamen Patty en Petra gelijk langs en hebben zij ervoor gezorgd dat Jan netjes opgebaard lag. De dagen daarna kwam Patty regelmatig langs om details te bespreken rondom de crematie. Het was een fijne, maar wel emotionele week en de crematie en de condoelance bij Restaurant Boschbeek waren echt top geregeld. De leuke mooie waxinelicht glaasjes met de tekst van de rouwkaart daarop, vonden wij ook een attent gebaar. Wij willen jou Patty en je team daar heel erg voor bedanken. Wij kijken als gezin terug op een zeer waardevolle mooie periode. Clara Handgraaf en de kinderen

Familie Rooks

Spaarndam, 24 september 2015

Op 23 augustus overleed onze lieve moeder, oma en oude oma. Ondanks haar respectabele leeftijd van 96 jaar overleed zij toch nog "onverwachts". De begeleiding die we kregen van Petra was zeer indrukwekkend. Gedurende de hele week voor de uitvaart stond Petra voor ons klaar, op welk tijdstip dan ook. Ook Patty zelf kwam nog langs. Dat hebben we zo gewaardeerd. Tijdens de uitvaart stelde Petra zich zeer bescheiden op met een knikje hier en daar en het verliep vlekkeloos. Ook het lieve detail van Tanja, ze maakte een klein boeketje van de bloemstukken om mee te geven, was zo mooi. Het is zo belangrijk voor nabestaanden om met een goed gevoel terug te kijken op een bijzonder afscheid. Het is immers een bouwsteen voor het vervolg van je leven. Een ijkpunt. Ontzettend bedankt hiervoor. Lieve groet namens de familie. Manon Rooks

Bedankt!!

Hoorn, 22 september 2015

* 20 mei 2015 in de auto op weg naar mijn werk....... Hi Pat, met mij, je nicht Peggy, zeg ik vroeg mij af....doe jij ook familie? Jazeker zei je....met liefde. Niet wetende dat ik haar 2 dagen later moest bellen omdat haar ome Ton en mijn allerliefste vader en vriend was overleden. Wat fijn dat je dit dan direct met 'eigen' kan delen. Mijn vader lag weliswaar in het ziekenhuis maar het ging eigenlijk best goed met hem. Dat zijn aneurysma juist daar zou knappen had niemand rekening mee gehouden. Tenslotte lag hij daar om te vechten tegen een heftige bacterie die hem ziek maakte....... Jeh Peg.....gaat het met jullie en hoe is het met je moeder? Neem de tijd he om bij hem te zijn. Ik zorg dat alles voor jullie geregeld wordt. Zelf ben ik bezet voor de komende 2 dagen maar ik stuur Petra naar jullie toe. Neem de tijd he......er is tijd....geen haast. Wat een rust in haar stem en wat fijn dat je mag doen waar je zoveel behoefte aan hebt....zijn bij je vader. Petra is gekomen en en heeft alle regelzaken, gedoe en ander gedoe op zich genomen. Dit deed ze met veel liefde, aandacht en respect voor ons als familie en mijn vader als overledene. Wauh Petra, daar zijn we je zo dankbaar voor. Ook jij zij steeds...neem de tijd, er is tijd, dit is jullie moment. Ik denk te weten wat en hoeveel er wel niet geregeld moet worden, maar je zit in zo een waas van verdriet en acceptatie dat het ongelooflijk fijn is dat Petra er was om ons door al het regelwerk heen te leiden. De rust die zij uitstraalde was het geen wat wij nodig hadden. Dank je wel hiervoor💋. Patty en Petra hebben samen de dienst verzorgd. Bescheiden en ter plaatse als het nodig was. Met dankbaarheid en veel liefde kijk ik terug op deze dag. Mooier en liefdevoller kon niet. Het gemis van mijn vader is intens, maar door de geweldige begeleiding van Petra en Patty is het 1 van de mooiste dagen van mijn leven geweest. Hoe gek dit ook voor velen mag klinken. Lieve Petra en Patty, intens en oprecht dankbaar ben ik jullie voor al jullie zorg, begeleiding en nazorg. Het prachtige waxinelicht houdertje met de foto van mijn vader brand elke dag. Met een grote glimlach kijk ik naar hem......hij heeft zeker en vast ook genoten. Namens je tante Ria en neef Danny en mezelf......Dank je wel❤💋 Liefs Peggy

Hermi Wiedemeijer

Spaarndam, 9 augustus 2015

De uitvaartonderneming was mij geadviseerd door een vriendin en terecht. Patty was op vakantie, zodat haar teamlid ons begeleidde bij de uitvaart van mijn man Bart Wiedemeijer. Zij heeft dit gewetensvol, zorgvuldig en met hart en ziel gedaan. Zij had te maken met een voor haar nieuwe plek - Het Rosenstock Huessyhuis, waar de uitvaartdienst heel sfeervol plaats vond. Gedurende de hele dag hield ze contact met mij of alles naar wens verliep. Hartelijk dank. Klein detail : Enige tijd later overhandigde Patty mij de rekening en die bevatte ook geen verrassingen. 

Rob Nelissen

Heemstede, 21 juni 2015

Ik wist dat het eens zou gebeuren, al jaren, maar toch, plotseling is het daar. Ik wist de wensen van mijn moeder, hoe zij haar uitvaart wilde, maar toch, hoe doe je dat? Vanaf het eerste moment was je onze coach, je hebt dit hele proces op een natuurlijke wijze laten verlopen, waarvoor we jou dankbaar zijn. Zo heb je ons laten ervaren dat een begrafenis een belangrijke gebeurtenis is die je niet verstopt maar juist met elkaar beleeft, niemand uitgezonderd. En . . . iedereen mag dat beleven op zijn eigen manier, en . . . dat hiervoor geen voorschriften zijn. Jij hebt deze visie op een aangename manier overgebracht en er voor gezorgd dat mijn moeders begrafenis een waardige afronding is van haar leven, overeenkomstig haar wensen. Patty bedankt. 

Fam. Draijer

Zandvoort, 20 juni 2015

Je wil natuurlijk Patty helemaal niet hoeven 'aan te bevelen' ...want dat betekent dat er iemand overlijdt of overleden is. Maar voor een ieder die in zo'n emotionele moeilijke periode zit...is Patty de aangewezen persoon om je te begeleiden ! Geen enkel idee of voorstel is te gek...als het ook maar even kan, zal ze het waarmaken. Ze zegt precies wat je te wachten staat...ook de minder leuke kanten van een idee...ze laat je het visualiseren...ze geeft je keuzes en alternatieven bij twijfel...ze leidt je met zachte hand, zonder je in een richting te duwen...en dat allemaal nog in de aanloop naar het afscheid toe...ze geeft je het gevoel 24/7 er voor je te zijn. Het afscheid zelf heeft ze ook perfect laten verlopen...zelfs toen we bijna een half uur vast zaten in de lift in het uitvaartcentrum, notabene met de kist....hield ze haar hoofd koel. In de aula en bij het proosten op het leven erna hield ze de touwtjes strak in handen en zorgde ze (soms met lichte dwang, maar altijd met zachte hand) dat alles op rolletjes en op tijd verliep. Voor ons, de 2 dochters, beide nogal control-freaks, een verademing dat we nergens op hoefden te letten e/o in de gaten moesten houden...Voor ons heeft Patty deze, voor ons zo vreselijke moeilijke periode, door haar inzet met hart & ziel een stukje dragelijker gemaakt....Dank je wel Patty !!!

Aliex Talen

Bloemendaal, 20 juni 2015

lieve patty, even vanuit een hele andere hoek. jij hebt al meerdere uitvaarten, die een 'andere' locatie wilden en zich fijn voelden bij de zee, het strand en de mooie nederlandse luchten bij ons (Parnassia aan Zee en PaZ Exclusief) gebracht. Jij bent oprecht betrokken maar weet ook je plek, je legt de lat hoog maar als het anders loopt en het past, dan is het goed zo; je bent één met de familie maar dringt je niet aan hen op.....ik kan zo nog heel veel woorden en zinnen doorgaan maar waar het op neer komt is dat dit zo in jou zit dat iedereen zich prettig bij jou en jouw werkzaamheden voelt. en....hoe belangrijk is dat !! ik zou je bij iedereen willen aanbevelen en mocht het met mij zover zijn......je hebt geen woorden nodig om te weten hoe ik het zou willen. dat vertrouw ik jou volledig toe. x aliex

Inez van Lamsweerde

New York, 14 juni 2015

Lieve Patty, De begrafenis van mijn moeder Clementine was volkomen hoe zij het wenste: een schitterend, intens en heel persoonlijk feestje. jou toewijding, begrip, humor, bereikbaarheid, smaak en geweldige openheid maakte deze dag en de eerdere weken van voorbereiding een prachtige herinnering en verbeelding van mijn lieve, moedige en briljante moeder. Alle details waren perfect en alle bijzaken werden mij bespaard. Heel erg veel dank en liefs van Inez

Sylvia en John Hoogsteder

Hoofddorp/Santpoort, 4 juni 2015

Patty en Petra, wij willen jullie bedanken voor de fantastische begeleiding bij de uitvaart van onze moeder. Jullie vormen een heel mooi team. Vlekkeloos neemt de een het van de ander over. Jullie voelen de sfeer, die bij de nabestaanden heerst, haarfijn aan. Jullie wisten een goede invulling te geven aan de wensen, die wij hadden ten aanzien van het afscheid van onze moeder. Jullie hebben ook oog voor kleine details. Met een lach en een traan en de nodige humor hebben wij met elkaar er een hele mooie en warme uitvaart van weten te maken. Patty en Petra, nogmaals ontzettend bedankt.

Peter, Simone en Frank Duijn

Haarlem, 23 mei 2015

De uitvaart van mijn moeder was redelijk van te voren besproken en kwam ook niet onverwacht. Nu was het nog zaak om de uitvaart zo te krijgen in de sfeer die wij wilden. Dat is perfect geregeld door Patty, ze voelt precies aan hoe de sfeer moest zijn en heeft dat top verzorgt. Niks is raar of kan niet.. Wij hoefden ons geen zorgen te maken over praktische dingen of andere randzaken, Patty regelt het. Ook hield Patty ons goed in de gaten of wij het allemaal trokken, erg lief. Patty bedankt dat je ons door deze moeilijke periode begeleid hebt. We hebben gelachen en gehuild.

10!

Haarlem, 19 maart 2015

Lieve Patty,

Wat hebben we een geweldige steun aan je gehad!

De laatste tijd hebben wij veel kaarten gekregen met "woorden schieten tekort" en nu heb ik hetzelfde gevoel als ik jou schrijf.

Ik ga toch proberen er woorden aan te geven: je betrokkenheid, vakprofessionaliteit, inlevingsvermogen én sensitiviteit

naar Nina en Marit is geweldig! Beter kan niet naar mijn mening en daarin was zo voelbaar dat je dit doet vanuit

intrinsieke motiviatie. We waren kwetsbaar en verdrietig maar met jou en onze beste vrienden dicht bij ons was het goed.

Dank dat je er was voor ons, Liefs Ariane

Marleen Stomphorst-Keur

Velserbroek, 25 april 2015

Zoveel zorg en begeleiding maar ook de geweldige inleving en beleving maken deze dagen

tot een geweldige herinnering die wij nooit zullen vergeten. Patty bedankt.

Bloemen voor jou

Haarlem, april 2015

Wij zijn niet de makkelijksten, maar jullie wisten op een betrokken en deskundige manier ons samen door dit verdrietige proces te leiden. Met prachtig resultaat. Nogmaals dank en kussen van die lastige broers en zussen.

De familie Suidgeest

Yvonne P.

Hillegom, 6 april 2015

Patty, graag wil ik je bedanken voor je fantastische begeleiding bij het afscheid van mijn vader. Ik bewonder en heb ontzag voor je toewijding, betrokkenheid en passie waarmee je jouw werk doet. Het respect dat je had voor de persoonlijke ruimte en grenzen van iedere nabestaande vond ik geweldig. Het mooiste compliment gaf mijn moeder na het afscheid terwijl we naar huis werden gebracht: 'Wat is die Patty een moordvrouw!'

Dank je wel!

Haarlem, 22 maart 2015

Het klinkt misschien een beetje gek, maar wat hebben Malou, Max en ik een prachtige dag gehad afgelopen vrijdag. Jouw inbreng heeft daar een grote invloed op gehad. We hebben van zoveel mensen gehoord dat ze de bijeenkomst zo bijzonder vonden. De ontspannen sfeer, de inrichting en het uitzicht pasten zo naadloos bij Nicole. En wat lag ze er prachtig bij in die wade, omringd door uitsluitend witte bloemen. Ze lag zo mooi te zijn bij ons thuis dat het afscheid wat minder definitief leek en we langzamerhand aan het idee konden wennen.

Kortom Patty, ontzettend bedankt voor de wijze waarop je ons door deze droeve tijd hebt geleid. Professioneel, maar met betrokkenheid. Met hele goede ideeën en met een mooi gevoel voor stijl. Dat alles heeft de dag tot iets heel bijzonders gemaakt. Nicole zou trots op je zijn geweest!
Hartelijke groet en liefs, BJ

Peter Heins

IJmuiden, 30 maart 2015

de crematie van mijn vrouw en onze moeder Hetty, is mede door de voorbesprekingen met Hetty zelf met Patty, waar alle tijd voor genomen werd, precies zo verlopen als Hetty wilde, met de kinderen en kleinkinderen in een uitvaartbus naar het crematorium om het echt samen te doen is beslist een aanrader! Alle lof en hulde voor de rust en het vertrouwen dat ook Petra uitstraalt, om alle moeilijkheden te overwinnen. Mede door jullie inzet zien we terug op een goed afscheid en met de woorden van Hetty Merci

Marc Bosman

Santpoort, 26 maart 2015

Op vrijdag de 13e, overleed mijn moeder. Voor je gevoel gaat alles langs je heen en zijn er andere zaken aan je hoofd. Dan moeten er dingen geregeld worden waar je nooit bij stil hebt gestaan. Patty en Petra hebben op een fantastische manier ons er doorheen geholpen. Wij kijken terug op een mooi afscheid, met name voor onze dochter van 8 jaar, en een prachtige mooie uitvaart. Onwijs bedankt!!!

 

 

Henriette de Bruijn

IJmuiden, 17 maart 2015

Gisteren een bijzondere uitvaart gehad van mijn moeder en dit is allemaal mogelijk gemaakt door Petra van Patty Duijn's uitvaartbegeleiding. Elke dag een bezoekje, belletje of smsen, elk moment kunnen bellen wanneer nodig, knap is dat. de betrokkenheid was groot ook in de eigenheid van deze gebeurtenis, ieder in zijn waarde latend. Chapeau voor jullie en Merci beaucoup.

Zo mooi...

Heemstede, 7 maart 2015

Patty heeft voor ons de uitvaart van onze moeder verzorgd. Wij denken daar met enorme warme, lichte en blije gevoelens aan terug. Patty wist volledig de kleur van onze familie aan te nemen. Ze was meegaand, makkelijk, inspirerend en waar nodig sturend. Ook voor onze kinderen had ze een luisterend oor en ze betrok ze echt bij oma's afscheid. Ze heeft er samen met ons voor gezorgd dat mijn moeder het afscheid heeft gehad dat ze zelf zo mooi gevonden zou hebben. Daar zijn we haar allemaal heel dankbaar voor. Dankjewel Patty. Liefs Hester, Frederike en Hadewijch.

 

 

Wineke Toppen

Spaarndam, 2 maart 2015

Oog voor het detail: Patty heeft dit helemaal waargemaakt gedurende de week na het overlijden van mijn man en onze (schoon)vader en opa: Jan van Egdom. Het was een mooi en warm afscheid; er was ruimte voor al onze wensen; het was respectvol; daarnaast een groot inlevingsgevoel voor de kleinkinderen. Kortom: warmte, aandacht en daardoor een uitvaart, die paste bij de overledene, Jan. Hartelijk dank hiervoor, Patty

Karin van der Arend

18 februari 2015

Vorige week was de begrafenis van mijn vader en deze heb ik als heel mooi ervaren mede door de professionele begeleiding van Patty. De warmte, liefde en persoonlijke aandacht die Patty voor een ieder van ons had, heeft ervoor gezorgd dat we allemaal de begrafenis op onze eigen manier konden ervaren en afscheid hebben kunnen nemen van onze vader, opa en partner. Helder nam je ons mee in alles wat besloten en geregeld moest worden, zonder dat we ons opgejaagd voelden. Dank daarvoor. 

 

Goed gedaan!

11 februari 2015

Hoi Patty,

Vanavond met een fles wijn en zo uitgebreid nagepraat met mijn kinderen en Jeroen. Ik liet je vandaag al weten dat ik erg blij met je was. Nu wil ik je ook even laten weten dat de kinderen je allemaal zo goed en lief vonden! Je hebt ze er prachtig bij betrokken, ieder op hun eigen niveau. 

Dankjewel voor alles

Yolanda

Dankjewel!

Santpoort Zuid, 11 februari 2015

Hi Patty, Ik wil je nog even bedanken voor de mooie dag. Je was heel lief voor mij en de hele familie! Opa zou het heel erg gewaardeerd hebben. Liefs Suus 

Marjan Beneker

Heemstede, 7 februari 2015

Patty heeft het afscheid van onze mama en oma op een prachtige manier begeleid: warm, persoonlijk, zeer professioneel, oog voor alle belangrijke details, iedere ochtend in de uitvaartweek een belletje of een appje, en ook ruimte voor lachen en ontspanning. Ook van heel veel belangstellenden die bij de uitvaart aanwezig waren kregen we zeer positieve reacties.

Velen gaan Patty benaderen als....

 

Maja Visbeen

Santpoort, 1 februari 2015

Patty, bedankt dat je er voor ons was bij de uitvaart van Jan. Het was precies zo als wij voor ogen hadden. Warm en persoonlijk. Wij hebben niets dan lof gehoord. Dank zij jou kijken wij er met een goed gevoel op terug.

Anna Visser

1 januari 2015

Heel dankbaar zijn we dat we Patty 'gevonden' hebben via haar website om ons te begeleiden bij het afscheid van onze

allerliefste Ben. Haar aandachtige luisteren, haar liefdevolle aandacht, haar constante oog voor detail en wat er nodig is, haar openstaan voor alles hoe en wat wij wilde, haar goede aanvullingen daarop hebben tot een hele mooie, warme, zeer

persoonlijke ceremonie "Dankbaarheid en Licht" geleid. Die ons heel veel troost heeft gegeven en waar me met veel liefde

en dankbaarheid op terug mogen kijken. Wij willen nooit geen ander meer...!

Alle liefs Anna en kinderen 

Familie Kroonenburg

25 december 2014

Lieve Patty, We hebben t jou gister persoonlijk kunnen zeggen na afloop van de uitvaart van onze vader en man,maar willen je graag nogmaals bedanken voor het mooie afscheid. Het was echt n prachtige uitvaart en daar zijn we jou zeer dankbaar voor. Dikke kus van Emily,Elles,Annemieke en Bob

Theo Neeskens

Haarlem, 1 december 2014

Namens de hele familie wil ik Patty bedanken voor de professionele maar ook persoonlijke aanpak

voor de uitvaart van mijn vader. Het is precies geworden wat hij gewild had.

Ineke Wessels

Haarlem, 20 november 2014

Wat een fijne warme ervaring hebben wij gehad bij het overlijden van mijn man, vader en opa . Zoveel Persoonlijke en warme aandacht, begrip. Een bijzondere ervaring voor de kleinkinderen die zo op gemak werden gesteld en waar zoveel aandacht voor was. Wij zijn zo blij dat jij op ons pad bent gekomen In deze voor ons zo moeilijke periode. Heel veel dank voor alles. Ineke 

Marlies van der Putten

Velserbroek, 19 november 2014

Ik ben enorm geraakt door hoe jij de uitvaart hebt begeleid waar ik vorige week bij aanwezig was. Je bent er in de eerste plaats voor de directe familie. Je geeft ze veiligheid en vertrouwen op dit moeilijke moment. En je geeft tegelijkertijd alle aanwezigen een warm en welkom gevoel zodat iedereen zoveel mogelijk zichzelf kan zijn. Met de bijbehorende emoties. Wat ik ook sterk vond is dat je de zwaarte luchtig maakte door alles gewoon te benoemen zoals het is in interactie met de betrokkenen. Hoe raar het ook klinkt maar ik voelde dat jij er alles aan doet om de overledene het mooiste afscheid te geven op een waardige en persoonlijke manier. Beperkingen ken je daarin niet. Dit werk doe je met hart en ziel en dat zie je, dat voel en dat ervaar je als aanwezige. Dankjewel voor deze ervaring, Marlies van der Putten

Marion en Jaap Sintenie

Santpoort, 4 november 2014

Wij zijn heel blij dat Patty de verwezenlijking van de wensen van onze (schoon)moeder van het laatste stukje leven en de uitvaart op zich heeft genomen. Wij hebben haar warme, betrokken persoonlijkheid en professionaliteit als heel steunend ervaren. Alles wat wij zelf wilden (en konden) doen, heeft zij aan ons gelaten, en zelfs daarin nog gewezen op een aantal details (of stuurde herinnerings-SMS-jes ;) ) De aandacht die Patty had voor alle betrokkenen (en dat waren er veel!!) en alle details is fantastisch. Ook de manier waarop ze de jongste kleinkinderen heeft betrokken bij de uitvaart is warm, respectvol en steunend. Wij kijken terug op warme, liefdevolle en respectvolle dagen. Heel hartelijk dank Patty!

 

Fam. De Groot

Spaarndam, 2 November 2014

Lieve Patty, Wat een prachtig afscheid hebben we gehad van mijn vader!! De ceremonie in Bloemendaal met uitzicht op het strand en de zee....onvergetelijk!! We hebben je hard moeten laten werken met deze ceremonie die 3.5 uur duurde....het eerste moment dat je bij ons thuis was voelden wij de warmte en de professionaliteit die jij met je meebrengt. Alle wensen van mijn vader zijn uitgekomen.... bedankt....het was een prachtige dag.... Renée, Marjolein en Tanya

Marjolein Sintenie

Santpoort, 11 September 2014

De uitvaart van mijn echtgenoot was een hele grote klus voor Patty en ze heeft het fantastisch gedaan! Véle uren heeft ze bij ons thuis moeten doorbrengen voor het regelen en het verzorgen van alle zaken. Maar de samenwerking met haar was erg prettig, mede door haar rust, het goed aanvoelen wat de wensen zijn en haar constante oog voor detail. Dankzij Patty is alles rondom de uitvaart van mijn man rimpelloos verlopen. Mijn kinderen en ik zijn haar erg dankbaar en we zullen haar zeker aanbevelen bij mensen die met een afscheid te maken krijgen! Dank je wel Patty!

Ruud Cardol

Santpoort, 15 Augustus 2014

15 Augustus overleed mijn moeder op de gezegende leeftijd van 101 jaar. Mijn moeder had haar eigen begrafenis al met mij besproken en Patty heeft dit uitstekend vertaald. Zowel de condoleance als alles eromheen was prima verzorgd en de uitvaart was nog mooier dan wij voor ogen hadden. Patty let op de kleinste details. Patty bedankt voor je oplettendheid, voor je luisteren, voor je duidelijkheid en vooral voor je menselijkheid. 

Marjo Wilmering

Haarlem, 11 augustus 2014

Hallo Patty, 

Nogmaals wil ik je bedanken voor je persoonlijke benadering en inzet rondom het overlijden van Gerard. Het was erg fijn dat er rekening werd gehouden met onze persoonlijke wensen. Voor mijn gevoel is het opbaren thuis en de crematie prachtig verlopen, mede door jouw inzet. Ik zal zeker in de toekomst jouw expertise aanbevelen.

Hartelijke groet

Ton Grimminck

Santpoort

"2 Juli 2014 hebben wij de crematie van onze moeder volledig laten verzorgen door Patty Duijn. Wat een geweldige ervaring was dit! Ik wilde geen formele plechtigheid en heb vooral een hekel aan uitvaartbegeleiders die gemaakt meelevend een hoofdrol nemen in een slecht toneelstuk. Patty heeft dit vanaf het begin perfect aangevoeld en ons al het werk uit handen genomen. Het voelde goed, oprecht en ongelofelijk professioneel. Het is een afscheid geworden waarin familie en vrienden verrast werden met een viering van het leven van onze moeder; precies zoals zij het zelf gewild zou hebben. Patty chapeau, bedankt en ik hoop dat veel mensen die met een afscheid te maken krijgen ons gevoel kunnen ervaren door een samenwerking met jou aan te gaan!"

Karin Peerenboom

Santpoort

Vanmorgen naar de crematie geweest van Gerard Besseling, de jongste broer van mijn eerste man. Wat een aangename verrassing was: de uitvaart werd verzorgd door Patty Duijn, precies zoals mijn zwager en schoonzus het in gedachten hadden! Heel mooi, Patty, bedankt!!"

 

Tevreden klant

Haarlem

Dank voor jouw rust, menszijn, leiding en humor bij voorbespreking en uitvaartweek"

 

 

Please reload

bottom of page