top of page

Voorgesprek


Vandaag een vervolggesprek in een terminale situatie. Een eerste gesprek ging op hoofdlijnen, het tweede meer op details. Kleur auto, bloemen, grafsteen, levensloop op beeld en in geluid, kist, welke gedicht(en), rouwkaart en zelfs de dankkaart...en ja...ook blijdschap wanneer ik kan meedelen het gewenste graf te hebben kunnen reserveren.

Een bijzonder gesprek met een prachtige vrouw, moeder en oma. Een vrouw die haar afscheid zo aan het regisseren is zoals ze al haar feestjes het hele leven lang heeft geregisseerd.

Ik glimlach als ik wegrij ... Wat een vrouw, wat een regie .... De telefoon gaat en ik neem op: "en o ja, wat ik nog vergeet te zeggen Pat .....Het moet wel luchtig worden he die begrafenis van mij!"

Thuis ga ik snel aan de slag voor deze lieve vrouw. Het willen regelen komt namelijk ergens vandaan, ze heeft onrust, angst dat de dood haar (te) snel komt halen.

Haar tijd kan ze beter gebruiken dan het hebben van onrust over hoe alles te regelen. Ik ga haar zoveel als ik kan helpen alles zsm klaar te hebben liggen zodat ze kan "genieten" van wat rest!

Recente blogs
Archief
bottom of page