top of page

Eigenheid


Vandaag is ons team bezig met de laatste voorbereidingen voor de uitvaart morgen van mevrouw. Een groot gezelschap. Allereerst hebben we vandaag de tijd genomen mevrouw met zorg te begeleiden in haar kist. Altijd weer een stap dichter bij het "echte" afscheid. Morgen zal uitgeleide worden gedaan vanuit zorgcentrum De Rijp op weg naar de kerkdienst in Mariakerk. Aansluitend maakt de familie zich op voor een uitgebreid samenzijn in crematorium Haarlem om daar hun lieve moeder de laatste eer te bewijzen. Dit alles geheel in stijl en wens van de familie.

Petra zet vandaag de laatste puntjes op de "i" voor een afscheid morgen van een andere dame. Een geheel andere uitvaart. Een begrafenis in besloten kring met een heel intiem karakter en samenzijn in de kapel van begraafplaats RK Adelbert. Stilte momenten afgewisseld met Klassieke muziek .. 150 kaarsjes die de kapel zullen verlichten en twee kandelaars naast mevrouw die een mooie sfeer zullen geven. Aansluitend zal er in een groter gezelschap een herdenkingsbijeenkomst zijn in Dorpshuys waarbij, op nadrukkelijk verzoek van mevrouw zelf, het glas op haar leven zal worden geheven.

Zelf heb ik vandaag een thuisopbaring mogen begeleiden. Mevrouw wilde na overlijden graag naar huis en dus is dat wat we doen. Een klein, lief en prachtig huis midden in het centrum van Zandvoort tref ik aan. Dat wordt passen, meten en erg creatief zijn.... Maar het lukt altijd. Veel spullen eruit, er komt licht en ruimte, samen met de familie creëren we een mooie plek. Mevrouw ligt, met een prachtige paarse trui, in haar kist die haar kleinkinderen nog later deze week zullen beschilderen. Een kandelaar met 5 kaarsen brengt sfeer, een prachtige foto van mevrouw, haar geliefde olifantenbeeldjes in de buurt, ik adviseer nog een vers boeket bloemen te halen en het belangrijkste; de trouwfoto van mevrouw en haar overleden man plaatsen we in haar hand. Ik vertrek en laat de familie dit moment beleven. Als ik thuiskom ligt de rouwkaart van haar op mijn deurmat. Het strand van haar geliefde Zandvoort lacht me tegemoet .. De cirkel is weer rond.

Drie uitvaarten en alle drie zo anders, zo in eigenheid!

Recente blogs
Archief
bottom of page