top of page

Voor altijd ouders van


De dagen naar het afscheid toe zijn de jonge, trotse, verdrietige ouders een heel sterk team. Belangrijke steun en liefdevolle hulp ontvangen ze van opa's en oma's. Ik begeleid ze door belangrijke beslissingen heen, houd overzicht, ben inspiratie voor hen en aanwezigen en denk in mogelijkheden, breng rust en wijs hen vooral op hun belangrijke taak van het verzorgen, vasthouden en knuffelen. Ik tracht deze ouders vooral heel veilig en eigen te laten voelen met hun mooie dappere dochter. Door de dagen heen bereiden we, stap voor stap in alle rust en met alle tijd, het afscheid voor.

De dag waarvan je nooit wenst dat hij komt breekt zonder enig pardon aan. We gaan op weg naar de begraafplaats en zien onderweg veel roze bloesembomen. Blauwe lucht en zonnestralen wijzen ons de weg naar het graf. Een intiem samenzijn, stilte, kaarsjes worden een voor een aangestoken voor dit karaktervolle meisje, krachtige woorden klinken, roze en witte hartkleurige ballonnen worden deels vastgebonden aan de magnolia tak op haar grafje en deels krijgen ze de vrijheid tijdens het luisteren naar een prachtig muziekstuk. Door de mix van dit alles is het een magisch samenzijn dat wordt afgesloten door ouders die zelf het grafje dichtscheppen …..

De leegte die de ouders voelen kan niemand wegnemen. Wel hoop ik dat de intieme afscheidsdagen, het vele verzorgen, vasthouden en knuffelen, het aankleden en het alles zoveel mogelijk zelf doen met hun dochter, hen uiteindelijk kracht zal geven.

Voor altijd zijn zij de trotse ouders van dit mooie meisje.

Recente blogs
Archief
bottom of page