top of page

"Vrouw"!


Na veel voorgesprekken het afgelopen jaar, waaronder helaas ook veel jonge vrouwen, viel mij op hoe belangrijk (en hoe logisch eigenlijk!) de vrouwelijkheid ook is tijdens het ziek zijn. Het je vrouw kunnen voelen en blijven voelen...het verzorgd willen zijn en mooi voelen, ook in de terminale fase en zeker ook bij de (thuis)opbaring daarna.

Meerdere keren heb ik gezocht met deze vrouwen naar de juiste vorm hiervoor. Make-up uitzoeken en bespreken, kleding bepalen voor de opbaring (want wat staat het mooist qua kleur en het vaak veranderde lichaam), hoe wil je het haar, samen een mooie wade uitzoeken die goed "voelt", qua kleur past bij jou en waarin je je een vorm van "behaaglijkheid" kunt voorstellen... En ga zo maar door. Vrouwenzaken 😉 ... En voor een vrouw echt oh zo belangrijk!

Het enige dat mij stoorde was de opbaarplank. De naam al...

Wie wil en kan er nou lekker liggen op iets dat een plank heet, van hard hout.

Het afgelopen jaar heb ik gesproken met meerdere kistenleveranciers over mijn idee. Niet iedereen vond het wat, ze zeiden: geen markt voor. Maar de aanhouder wint. Twee geweldige houtkunstenaars begrepen mijn idee van vrouwelijke vormen, wensen en behaaglijkheid. Het gebruik van zacht hout en ronde vormen.

Met trots kan ik nu zeggen dat zij er is. De baar met de naam "Vrouw".

Tijdens mijn voorgesprek afgelopen week heb ik hem laten zien en mijn intuïtie werd bewaarheid... mevrouw kon zich er helemaal in herkennen. We kozen er een mooi passende wade bij in abrikooskleur en spraken samen verder met een glimlach over allerlei andere vrouwenzaken ....

Recente blogs
Archief
bottom of page