top of page

"My dream is to fly over the rainbow so high"


Het moet in juni zijn geweest dat ik voor het eerst werd gebeld. "Hoi met mij, ik heb je gevonden via internet en voel dat ik jou moet hebben". We ontmoeten elkaar in het hospice in Amsterdam voor de eerste keer. Een jonge dame tref ik aan (veel te jong om te liggen in een hospice). We beginnen het gesprek en zijn het eigenlijk nooit meer gestopt. We bespreken haar wensen, eisen, hebben "brainstormsessies", lachen veel en vliegen het projectmatig aan. Dat werkt voor haar het makkelijkst. Dan is het net of we aan het werk zijn. Dat het geen werk is is helaas de keiharde realiteit. Het gaat over leven....en dood. ​

Tussen onze bezoeken door doet de whats app haar werk. Soms langere berichten en soms een plaatje, spreuk of een mooi filmpje dat wordt gedeeld. De afgelopen weken werd ze onrustig, "hebben we alles besproken Pat?" vraagt ze telkens opnieuw. Ik bevestig rustig door telkens opnieuw te antwoorden: "Ja, lieverd, dat hebben we!".

Het laatste gesprek was er een van mens tot mens, eigenlijk zonder veel woorden omdat haar energie te laag werd. Ze was moe en toch zag ik haar ogen glunderen. Ik zei ... "wat zie je er goed uit" .. ze moest lachen bij het idee van haar totaal veranderende uiterlijk met een opgezet gezicht door de morfine, haren door de war, zuurstofslangen overal, onopgemaakt en in je pyjama. Toch bevestigde ik nogmaals "Ik meen het, wat zie je er goed uit, je ogen stralen" .. haar antwoord, heel zacht "Pat, ik ben nog nooit zo gelukkig geweest. Ik dacht dat ik geen vrienden had...maar de afgelopen maanden heb ik anders geleerd. Enkele in het bijzonder, je weet het he! Ze staan op papier...en jij...jij hoort daar ook bij, dank je wel voor alles". Toen was er stilte tussen ons ... een blik was genoeg. Er was begrip en alles was gezegd en begrepen tussen ons. Zij kon de regie loslaten...ik nam hem namens haar over. Afgelopen maandag kreeg ik het belletje...ze is overleden.

Lieverd .. vandaag gaan wij in besloten kring jou het afscheid geven zoals jij wenst. Met muziek, kleur, je vrienden, kaarsjes, verbondenheid, een kring om je heen, gladiolen, met jouw you tube filmpjes en gedragen door jouw vrienden. Maandag pas zal jouw zakelijke wereld geïnformeerd worden via de krant en persbericht. Geschokt zullen ze zijn. Een inspirator en vrouw met passie moeten ook zij missen.

Maar jij ..... maak jij jouw droom maar waar en vlieg jij vandaag verder dan de regenboog....op naar licht, kleur en vrijheid in je lijf.

Liefs van mij

Recente blogs
Archief
bottom of page