top of page

Sterrenkindje


Bij onze begeleiding draait alles om ‘beleving van het leven’. Inclusief het verdriet dat daarin thuishoort.

Meerdere malen ontvingen wij de afgelopen jaren meldingen van overlijdens van babytjes, jonge kinderen en jong volwassenen. Soms zelfs van overleden, nog ongeboren kindjes.

Ik weet nog goed. De allereerste keer dat ik zo’n melding kreeg. Kindje geboren bij 26 wkn en 2 dagen daarna overleden. Een melding waar ook ik kippenvel van krijg. Nog nooit heb ik mij zo verantwoordelijk gevoeld als op dat moment. De ouders verdienen het allerbeste, kan ik dit goed genoeg? Mijn coach van destijds zei: Als jij het niet kan, kan niemand het, en ik ging. Nog nooit heb ik mij zo op mijn plek gevoeld als bij deze intens kwetsbare begeleidingen. Juist ook in deze situaties blijkt mijn geloof: ‘beleving van het leven, inclusief de pijn die daarbij komt kijken, voor alle kringen van rouwenden,” de rouw dragelijker en misschien zelfs wel minder rauw te maken. De jonge ouders kregen het vertrouwen hun kindje aan te raken, te kleden, te bakeren, thuis te houden. Zich ouders te voelen van dit mooie meisje, hun dochter. Ook al waren hun kraamdagen direct ook hun afscheidsdagen. Hun geboortekaartje ook de rouwkaart. De momenten van kraam en rouw, van de lach en de traan, wisselden elkaar af. We maakten bewust tijd voor beide. Onlangs ontving ik een geboortekaartje. Met trots gaven zij aan dat hun sterrenkindje een zusje had gekregen.

Na vorige maand wederom zo’n melding te hebben, welke liefdevol werd begeleid door ons teamlid Lisette, had ik de behoefte een mooie draagmand op voorraad te hebben. Iets dat van pas kan komen als we direct moeten handelen. Dit omdat ieder moment van ‘beleving’ telt.

De website van sterrenkindje.nl trok mijn aandacht. Dit bedrijf en wie erachter zat was mij op dat moment niet bekend. Ik werd verliefd op een prachtig draagmandje. Hij straalde liefde, warmte en zachtheid uit en bestelde er een, verder zoeken was niet nodig. Wel hopend hem voor altijd op voorraad te hebben en nooit te hoeven gebruiken.

Direct via de email ontvang ik een persoonlijk bericht van Janine, de oprichtster van Sterrenkindje. Zij schrijft: “Jij en jouw team maken echt het verschil! Dus ben ik zo blij dat jij een draagmand van Sterrenkindje op voorraad wil hebben”. Het bleek dat ze een trouwe volger was van mijn blogs. Ze vertelde me waarom Sterrenkindje was ontstaan. Over het verlies van haar eigen zoontje met daarin zaken die zij zó gemist had. Waaronder met name het vertrouwen krijgen om als ouder je kindje lekker goed vast te houden, juist ook na overlijden.

Het is geen toeval dat ik deze draagmand bestelde bij Janine. De passie en liefde waarmee ze dit maakt sluit geheel aan bij mijn werkwijze. Het is die intrinsieke drive, de puurheid. Zeer ontroerd en stil was ik bij het openen van mijn poststuk. De draagmand met wikkeldoek voor de allerkleinste was ontroerend mooi. De liefde straalt er van af. En dan is de cirkel weer rond… ‘beleven van het leven’.

Janine, ga vooral door met je mooie werk. Er zullen (helaas) vele ouders 'blij' van worden.

Recente blogs
Archief
bottom of page