top of page

Nieuwe wereld

Onze eerste week met de nieuwe maatregelen is een feit. Het was zoeken, wennen, aanpassen, flexibel zijn, schakelen, vallen, weer opstaan, vallen en wéér opstaan. 24/7 beschikbaar zijn en weer aanpassen indien noodzakelijk. Duidelijk zijn, rust brengen waar mogelijk en regie houden.

En het lukte de families. Het lukte met de samenwerkende partijen. Het lukte ons als team. SAMEN vonden en bewandelden we onbekende wegen die ons leiden naar een 'goed gevoel' bij afscheid nemen. Natuurlijk met concessies die gemaakt moesten. Concessies die boosheid en teleurstelling opriepen. Concessies die met name gaan over vorm en zeker niet over inhoud en beleving. En juist daar gaat het wat ons betreft (altijd al) over, het begeleiden van gezinnen gedurende dit proces opdat we samen toewerken naar de maximale beleving gedurende de dagen van afscheid. En alle vijf de gezinnen hebben dit gedaan deze week. Het maximale bereikt binnen wat mogelijk was. Een dikke pluim voor hen; zij lieten zich begeleiden in het anders durven/leren denken om hetzelfde te kunnen voelen.

Recente blogs
Archief
bottom of page