top of page

The driver


Een plotseling overlijden van een vijftiger. Gekke bizarre tijden thuis en ook nog eens in de wereld. O jee er mag en kan niets meer, is de eerste gedachten bij mensen.

Maar niets is minder waar. Als je maar durft anders te denken en te kijken. Laat los wat je gewend bent. Ga voelen wat belangrijk is en leg daar de focus op, weg van vorm.

Voor ons ‘gewoon’ zoals we het altijd doen. Voor veel mensen nu een kans om anders te leren kijken naar de manier van afscheid nemen en het anders te ervaren en beleven.

“Elke stap was een ‘mooie’ deze week. Zo kregen zijn afscheidsdagen vorm. Wat volgde was ook een indrukwekkende afscheidsdag. 115 auto’s verzameld (natuurlijk bleef iedereen veilig in zijn auto zitten want ook wij zijn streng op veiligheid en volgen natuurlijk de regels) en allemaal toeteren toen de ‘Van’ met meneer arriveerde op het verzamelpunt. Daarna aansluiten en op weg. De gezamenlijke tocht ‘memory lane ’ ving aan. Als je bijnaam ‘the driver’ is, je eigenlijk het liefst op jezelf bent, alleen met de honden in de natuur, in een autogarage werkt, je het liefst met je zoon aan het klussen bent, dan is het enige afscheid wat bij je past met gierende banden en ronkende motoren je laatste rit maken langs de kroeg, het weiland en alles dat belangrijk is. Gevolgd door al die familie en vrienden in hun auto’s. Alles zo samen beleven op deze wijze. Zijn zoon stoer voorop op de motor als leider van de club. Vrouw met zoon en schoondochter reden zelf de ‘Van’. Daarachter zijn kwetsbare ouders die er zo bij konden zijn en zeer onder de indruk waren van het eerbetoon aan hun zoon, het konden voelen. Een concert van toeters toen we aankwamen en afzwaaiden bij het crematorium. Het had niet beter gekund”, schreef Mayke, de begeleider van dit gezin, mij.

Iedereen erbij, fysiek geen contact maar wel meer dan ooit verbonden in energie en gevoel. De reactie na afloop: wat was het FUCKING gaaf zeg. En precies dat is waar ‘beleven’ over gaat!

(Beelden met toestemming en ter inspiratie over ‘anders denken, zelfde voelen’)

Recente blogs
Archief
bottom of page